تعیین بار برودتی
تعیینباربرودتی
ایجاد محیطی مطبوع برای زندگی در فصول مختلف سال از دیرباز برای بشر مساله ای مهم و حیاتی بوده است.به همین دلیل ضرورت دستیابی به سیستم های حرارتی و برودتی که بتواند شرایط سالم و مطبوع در ساختمان برای کار با راندمان بهتر و زندگی راحت تر را تامین نماید مورد توجه بوده است و در این رهگذر آنچه که به آن اهمیت داده شود، انتخاب محصولی با مشخصات فنی مناسب است. انتخاب درست یک محصول بستگی به درک صحیح مشخصه های تاثیر گذار بر اعداد بار برودتی دارد.که ما سعی داریم نگاهی اجمالی به این مشخصه ها داشته باشیم.
انتقال حرارت:
به دلیل اختلاف دمای بین هر دو جسم یا دو محیط انتقال حرارت ایجاد می شود.انتقال حرارت می تواند به صورتهای زیر صورت گیرد:
-1جابجایی
-2هدایت
-3تشعشع
برای نشان دادن انتقال حرارت ضریبی برای مصالح ساختمانی تعریف می شود که نشان دهنده هر سه حالت بالا می باشد و ضریب انتقال حرارت کلی نامیده می شود.این ضریب معمولا با علامت اختصاریUمشخص می گردد واحد انگلیسی ضریبBTU/(h.ft2.f)می باشد.
مواردتعیینباربرودتی
محاسبه بار برودتی در واقع محاسبه میزان حرارتی است که به صورت محسوس و غیر محسوس به محل افزوده می شود منابع مختلف ایجاد حرارت به شرح زیر می باشد:
-1کسب حرارت از خورشید به صورت تشعشع
-2کسب حرارت از طریق هدایت
-3کسب حرارت از طریق منابع داخلی
-4کسب حرارت به نفوذ هوای خارج
حرارت منتقل شده از منابع فوق الذکر بستگی به شرایط آب وهوایی منطقه ایی دارد که ساختمان در آن وجود دارد یعنی پارامترهایی مانند دمای خشک–دمای تر–ارتفاع از سطح دریا–گرد و غبار محیط و....از طرف دیگر شرایط قرارگیری از نظر ساختمان از نظر جغرافیایی - سطح و ارتفاع فضا نیز مهم می باشد
-1انتقالحرارتازخورشیدبهصورتتشعشعوهدایت:
کسب حرارت از خورشید به صورت تشعشع و هدایت از سه طریق امکان پذیر است:
-1پنجره ها
-2جداره های خارجی ( جداره خارجی-دیواری است که یک سمت آن با فضای خارج در
ارتباط است و سمت دیگر آن در یک فضای تهویه شده قرار دارد).
-3جداره های داخلی ( جداره داخلی دیواری است که با فضای خارج ارتباط ندارد و بین دو
فضای تهویه شده که دارای دماهای مختلف است قرار گرفته )
از عوامل موثر در بار برودتی موارد یاد شده بالا به مساحت اختلاف دمای دو سمت–جنس-رنگ–جهت قرار گیری زاویه جداره و......پنجره و یا جداره ها سایه بانها اشاره کرد.
-2حرارتمنتقلشدهازمنابعداخلی:
منبع داخلی را می توان به انواع زیر تقسیم کرد:
-1روشناییها
-2افراد
3-دستگاههای الکتریکی و گازی
-4موتورها
-5لوله ها و مخازن
در مبحث روشناییها باید به تفاوت بار تحمیلی به فضا مابین لامپهای معمولی و فلورسنت ها توجه کافی کرد.در زمینه بند مربوط به افراد باید نوع فعالیت اشخاص را در نظر گرفت و در همین رابطه نباید وجود دستگاههای الکتریکی و گازی مثل اجاق گاز و یا مخازن سربازی در منازل و در اماکن تجاری روشنایی ، یخچالها ، سشوار در آرایشگاهها ، اتو که تولید گرما می کنند را فراموش کرد.
3-نفوذهوایخارج:
نفوذ هوای خارج می تواند به دو صورت انجام شود:
-1طبیعی
-2اجباری
در حالت اول نفوذ از طریق درب و پنجره ها و غیره اتفاق می افتد در صورتیکه فشار داخل محیط بیشتر از فشار خارج باشد نفوذ هوا به صورت طبیعی اتفاق خواهد افتاد (هنگام ورود و خروج به اتاقها و منزل ).
در حالت دوم نفوذ توسط سیستمهای وزشی و از طریق جابجایی اجباری هوا انجام می شود.( سالنهای ورزشی ، بیمارستاها ، اطاق عمل و......)
نظر خود رابنویسید
مطالب مرتبط